LEGO Lánchíd a LEGO Kreatív Sziget Roadshow-n!

hírek

A 10 000 LEGO kockából felépült LEGO Lánchidat a LEGO Kreatív Sziget roadshow keretein belül tekintheti meg a nagyközönség a november 5-én és 6-án, Budapesten, a Westend City Centerben.

lego-lanchid-kreativ-sziget

A LEGO Lánchíd hídpályáját hosszanti irányban meg kellett rövidíteni, mert nem lett volna praktikus a valódi híd arányait követni. A valóságban ugyanis sokkal hosszabb a Dunán átívelő útpálya a boltíves pilonokhoz képest. Így viszonylag nagyok és kidolgozottak lehettek a pilonok és az oroszlánok.

Sok apró LEGO® Technic™ darab van a láncokban és a felfüggesztésekben, valamint az útpálya alatt is két lyukas Technic kockákból álló merevítés húzódik. A híd szimmetriája miatt gyakorlatilag kétszer kellett ugyanazt megépíteni.

A LEGO két homokszín árnyalatával (Tan és Dark Tan) kiválóan vissza lehet adni sok épület színét, itt is e kettő kombinációja működött, némi szürkével kiegészítve. Az úttest és a lánc kétféle szürkéből és feketéből készült. Apró részlet, de a híd közepén a hajók áthaladását jelző rombusz alakú tábla sárgája is olyan, mint a valóságban. Különösen érdekes és egyben nehéz volt megépíteni a pilonokon található címereket. Mivel ezek domborművek, színek helyett csak formákkal lehetett dolgozni.

Az alkotókedven túl a precizitás és a kreativitás is elengedhetetlen volt: nem kevés fantáziára volt szüksége Dóczy Balázs építőnek, hiszen például a Lánchíd Marschalkó János szobrászművész által tervezett kőoroszlánjainak LEGO kiadása sem létezik.

A rendezvény szombaton és vasárnap 10 és 18 óra között várja a látogatókat Budapesten, a WestEnd bevásárlóközpontban.

Cimkék:
2016-11-03