Most épült: LEGO Rocktober

2016

Huh! A LEGO Rocktober projekt története egészen tavaly nyár végéig nyúlik vissza, ugyanis még akkor kezdtem el újraalkotni Leonardo Ho zseniális építményét, amit annyira jónak tartottam, hogy akartam egy ilyet én is a polcomra.

lego-rocktober_0_teaser-pic

Hogy miért több, mint egy éves projekt a LEGO Rocktober? Mert az énekes feje nem érkezett meg tavaly október végéig bezárólag, így pedig ugrott az általam kitalált projektnév. Felvetődött még a rockmay is, mint lehetséges név, de azt valahogy nem találtam megfelelőnek, így nem maradt más, mint várakozni egészen mostanáig. Persze az építmény már január óta ott figyelt a polcomon egy hatalmas zacskóba helyezve, hogy por ne érje, és megőrizhesse újszerű állagát.

lego-rocktober_1 lego-rocktober_2

Nem mondom, hogy egyszerű volt újraalkotni Leonardo Ho művét, de nem is ez volt a legbonyolultabb darab, amihez ilyen módon nyúltam hozzá. Ugyanakkor most megszületett az elhatározás, hogy kicsit kevesebbet kellene remake-elnem, és saját építményekkel előállni, de ugye van egy alapismeret, amit nem árt felvenni, hogy az ember elindulhasson a saját kreatív vonalán. Még van egy-két projekt készülőben, ami ebben a formában fog alakot ölteni, de azokat követően szeretnék tényleg saját kútfőből meríteni, hiszen ott megvan az eredetiség hatása. Ha rákerestek a “most épült” szavakra, vagy legörgettek az oldalsáv aljára, láthatjátok a korábbi munkáimat, és ahogyan telt az idő, egyre csak háttérbe szorultak/nak a remake-ek.

lego-rocktober_3 lego-rocktober_4

No de kicsit elkalandoztam a LEGO Rocktobertől, ami egy 16×16 fejes alapokra épített rockzenekar színpadja. A dobos szerepében a Farkasember, basszusgitárt Frankenstein ragadott, de akad a bandában egy maszk mögé bújt énekes, és egy zombi rokcerlány is. A közönség pedig… hát, kinek van gyomra ilyen zenészekhez? Naná, hogy a zombijaim egyből kaptak az alkalmon. Egyébként a táncközönség saját ötlet volt, azt már nem akartam “másolni”. Ennyit hát röviden erről a cirka 250 darabból álló zenekar jelenetről, ami a mai napig nagy kedvencem!

lego-rocktober_5 lego-rocktober_6

A fényekről annyit, hogy a fotózást viszont saját szintre emeltem, és habár még mindig nem sikerült beújítanom egy DSLR gépet, viszont most nagyon is elégedett vagyok a végeredménnyel. A fények a valóságban lettek így megalkotva, de nyilván a plusz fényeffekteket photoshoppal oldottam meg.

2016-10-23