Most épült: Darkevil – Kalózhajó a túlvilágról

2016

Igen, jelenleg javában járjuk Billund utcáit, de főleg Legolandet, és ennek az időzített posztnak köszönhetően addig sem maradtok tartalom nélkül. Szociális fronton már teaseltem a Darkevil névre keresztelt kalózhajót, amelynek fedélzetén a halál uralkodik. A zseniális névadást ezúton szeretném megköszönni Gabinak, egy régi segítőmnek, akinek szavai mindig is sokat tettek hozzá minden egyes építményemhez.

Something's Coming teaser image

A Darkevil története egészen érdekes. Az alapötlet értelmében egy kisebb kalózhajót szerettem volna a 14-es gyűjthető szériában megjelent Zombi Kalóznak, és ehhez mindössze két csónakelemet vásároltam, hogy majd építek egy kisebb kalózhajót, csakhogy a kráken elszabadult. A két hajóelemhez beszereztem egy-egy szélesítő elemet, valamint egy árbócot “majd jó lesz valamire” címszóval. Egyik hétvégén, amikor nekiestem az építésnek, egyik ötletet követte a másik, és azt vettem észre, hogy már a kapitány kabinját tervezgetem.

LEGO Darkevil-01 LEGO Darkevil-02 LEGO Darkevil-03

Mivel a Darkevil egy véletlenül épült kalózhajó, így akadnak kényszermegoldások is rajta, ami nem feltétlenül látszik, de azért beavatlak benneteket, hogy például a méregzöld elemek abszolút ilyenek, mint ahogyan az alsó ágyúk végei is, valamint a fedélzet szintjén elhelyezett sötétbarna wedge plate-ek is. Nyilván ez semmit sem von le az értékéből, sőt, utólag így még ütősebb a végeredmény – legalábbis nagyon bízom benne, hogy titeket is így gondoljátok…

LEGO Darkevil-07 LEGO Darkevil-08 LEGO Darkevil-09

Igen, van még egy dolog, amit tudatosan vásároltam, az pedig a vitorla, ami köré egy külön történt alakult, ám erről majd a végén. Az árbóc forgatható a hajón, ám jelen állapotában ez teljesen szükségtelen, és kivitelezhetetlen is a kétszer három fekete létrából megalkotott rácsárbóc (remélem, hogy a megfelelő kifejezést használtam) miatt. A felső keresztárbócot pedig sikerült úgy kialakítani, hogy mozgatható legyen abba az irányba, amerre épp a hajó dől kormányzáskor. Ez is egy plusz feature.

LEGO Darkevil-18 LEGO Darkevil-17 LEGO Darkevil-19

A hajó elejéhez közelebb eső, feltekert és kockákból megalkotott vitorla szintén rögtönzött ötlet nyomán épült így, és örülök, hogy mindenhez jutott pontosan annyi elem, amennyi kellett, hogy jómagam is elégedett legyek minden részegységével. Az árbócon található lógó lámpás eredetileg normál hajólámpás lett volna, ám a kezeim közé akadt a tökfej, így sokkal ütősebb lehetett a végkifejlet. Persze a későbbiek során adta magát, hogy tényleg kell egy rendes hajólámpás is, aminek nem volt nehéz helyet találni.

LEGO Darkevil-04 LEGO Darkevil-05 LEGO Darkevil-06

A Jack Sparrow kapitány minifigem korábban már kapott egy hajót (a legénység nélkül vásárolt 79008-at), ám a Darkevil valahogy jobban illik hozzá, illetve csak egy egyedi építésű darabról van szó. A kapitány kabinját viszonylag izzasztó munka volt megalkotni, ugyanis egyrészt fogytán volt a fekete elem készletem, másrészt pedig a hajó farok részénél szinte vért izzadtam azzal, hogy minden megfelelően összeérjen, hogy ne legyenek rések, és úgy nézzen ki, amire büszke is tudok lenni. A Scooby világítótorony készletből származó kilőtt ablakok az egyik oldalra kerültek, a másik oldalra pedig a még rácsos verziók kaptak helyet.

LEGO Darkevil-15 LEGO Darkevil-16

LEGO Darkevil-14Sőt, ott van a hajó a fekete elemekből alkotott farok is, amivel teljesen más terveim voltak, de ezzel így ebben a formában sokkal elégedettebb vagyok. Ez ad identitást a hajónak, ettől lesz több, mint egy sima kalózhajó, ettől Darkevil. A kiálló tüskék pedig ijesztően hatnak az ellenségre – remélhetőleg, bár fotón nem jön át, hogy mennyire coolra sikerült. A kalózkabin berendezését még fontolóra veszem, mert annyira nem lenne időigényes, de át kell gondolnom, hogy konyha belsőt kapjon, vagy tényleges kapitány kabinjává formáljam.

LEGO Darkevil-12 LEGO Darkevil-11 LEGO Darkevil-13

Ami pedig a vitorlát illeti, hiába szakadozott, úgy tűnik, hogy több, mint jól funkcionál! A fotózás külső helyszínen zajlott, és picit fújt is a szél. Először vicces volt, amikor borított egyet a hajón, és szerencsére sikerült olyan jól kiegyensúlyozni a vasat, hogy megálljon féloldalasan. Ám amikor már ötödik alkalommal borította fel, akkor már kezdtem elveszíteni a türelmem, de azért csak sikerült minden fotót az igényeimhez mérten megalkotni. Habár, tudjátok jól, hogy addig úgysem leszek elégedett, amíg nem DSLR géppel készítem a képeimet.

Arról lövésem sincs, hogy hány elemből épült, de tippre olyan 500-600 közé tenném. Röviden ennyi hát a Darkevil története. Tengerre fel!