Most épült: LEGO Moduláris Szörnyház – Part 1

2016

Elkészült a régóta dédelgetett LEGO Moduláris Szörnyház névre keresztelt építményem, amelyeket zombi főszereplőkkel rendeztem be. Nekem mindig is jobban tetszettek az épületek, sokkal jobb, mint egy autó, vagy hajó, esetleg űrhajó.

Ennél a projektnél különösen fontos volt, hogy olyat akartam alkotni, ami hellyel-közzel megfelel a moduláris épületek alapjainak. Aztán azt majd a témában járatosabbak kifejtik, hogy ez mennyire sikerült. Az alapokat két 16×16 fejes lap adja, és szintén fontos kritérium volt, hogy kinyitható legyen az épület, hiszen úgy többrétűbb a végeredmény. Gyorsan meg is jegyezném, hogy a belső rész is kidolgozott, de arról majd egy másik fotósorozatban rántom le a leplet.

Összesen 1250 elemet használtam fel az építés során, és az építési technika nagyban hasonlít a LEGO Monster Fighters 10228-as szettben alkalmazottra, ami a valaha megjelent LEGO készletek egyik legkedvesebb darabja számomra. A postaláda és a grillező egy az egyben a 71006-os Simpson házból lett átemelve, ezek az építmény egyetlen, nem saját tervezésű darabjai. A világosszürke-sötétszürke színek használatára azért volt szükség, hogy hasonlítson a többi Monster Fighters szettemhez, habár ez egyértelműen városi ház egy modernebb korból. A lime szín jelentősen kiemeli az egész építményt, nem beszélve arról, hogy nagyon jó áron lehet ezekhez a kockákhoz hozzájutni, de nem a gazdaságosság volt a fő szempont, amiért erre esett a választás.

Visszatérve a kiegészítőkre, a tetőn található még egy kisebb utcai kuka – ezek a zombik… Illetve egy croissanttal táplálkozó növény is, a minifigurák és beállításaik pedig önmagukért beszélnek. A utcafronton a postás szándékai nem túl korrektek, de néhányan hajlandóak fellépni ellene. Hátul a kertben pedig akadt némi probléma a gazzal, de valami le lesz vágva. Ha a fű nem, akkor épp egy kar, vagy láb is megeshet. Ilyen hát egy dolgos hétköznap a zombijaimnál.

LEGO Modular Monster House-1

LEGO Modular Monster House-2

LEGO Modular Monster House-3

LEGO Modular Monster House-4

LEGO Modular Monster House-5

LEGO Modular Monster House-6

LEGO Modular Monster House-7

LEGO Modular Monster House-8

LEGO Modular Monster House-9

LEGO Modular Monster House-10

LEGO Modular Monster House-11

LEGO Modular Monster House-12

LEGO Modular Monster House-13

2016-05-21