Most épült: LEGO medvetámadás jelenet A visszatérőből

2016, első kép

Néhány héttel ezelőtt beleakadtam A visszatérő egyik legfontosabb jelenetébe, amelyben Leonardo DiCaprio karakterét medvetámadás éri. Nem sokkal később megszületett a gondolat, hogy nekem ezt meg kell építenem LEGO kockákból, így hát elővettem az otthoni raktárkészletem, és az alábbi született belőle.

LEGO Bear attack scene from The Revenant-1_small

A LEGO Bear Attack scene from The Revenant címre hallgató projekt száz százalékban eredeti ötlet alapján készült, minden egyes részletét saját kezűleg alkottam meg, és dolgoztam ki. Sokat gondolkodtam, hogy miként teremtsem meg a filmbéli helyszínt, de végül az lett belőle, amit a képeken is láthattok.

LEGO Bear attack scene from The Revenant-6_small

Fontos volt számomra, hogy legyen egy dombjellegű sziklás rész egy vastag fával, és egy vékonyabb törzsű fa megalkotása is a célok között szerepelt. Utóbbi nagyobb kihívást jelentett, és valami olyasmi építési technikát szerettem volna, ami teljes egészében saját ötleten alapul, így jöttek képbe a hordók. Először csak egymásra pakoltam pár darabot, aztán az úgy túl standard volt, és aggasztott az egyenessége is.

LEGO Bear attack scene from The Revenant-4_small

Néhány nappal később közé kerültek a round plate-ek, és akkor ugyan már jobban tetszett a végeredmény, de még mindig túl egyenes volt. Csakhogy az egyik este eszembe jutott, hogyha belefűzök a fa üreges részébe egy kábelt, akkor dőlhetne-görbülhetne is az a fa. Ezzel meglett a végleges változat.

LEGO Bear attack scene from The Revenant-3_small

A sötétvörös színű elemek a vért jelképezik, habár már a jelenet elején is ott vannak, ami nem vág egybe a valósággal, de az építés során ezek egyből rendelkezésre álltak, így nem is sokat teketóriáztam.

Leonardo DiCaprio LEGO változata is kihívást jelentett, és néhány saját készítésű öltözéket is be kellett vetnem. Azt tudtam, hogyha előveszem a tizenhárom törp minifigurát, azokból simán megépíthetem a karaktert, és így is történt, de a lábat természetesen máshonnan kapta a minifigura. Az öltözékek megalkotása igényelt némi utánajárást, szóval elkezdtem végigjárni a helyi méteráru boltokat, ami megint csak nem volt egyszerű, hiszen a legtöbb helyen nem tudták, mit akarok, pedig még mintát is vittem magammal. Majd szabónak álltam, és ez született első körben. Sokat gondolkodtam, hogy a szakáll az pattern legyen, vagy kiegészítő, de végül a haj kilőtte az előbbi lehetőségét, így maradt a nyomtatott változat.

LEGO Bear attack scene from The Revenant-2_small

Ez tehát a teljes története a medvetámadásos jelenetnek. A képeket hamarosan cserélem nagy felbontásúra, addig is illusztrációként álljanak itt az instagramos fotók, melyeket néhány nappal ezelőtt publikáltam az ottani követőim számára.

Hamarosan jelentkezem a következő projekt(jeim)mel.

Cimkék:
2016-01-22