Most épült: LEGO zombi bár karácsony idején

2015

A LEGO zombi bár projektem néhány hónapja készülőfélben volt már, és a sors úgy hozta, hogy mostanság futottak be az utolsó hozzá szükséges elemek, így karácsonyi összerakás lett belőle. Ekkor jött az ötlet, hogy érdemes lenne összemosni a tegnapelőtt posztolt karácsonyfát díszítő zombis jelenetet a bárral, így született meg a képeken látható végeredmény.

LEGO Zombie Bar at Christmas Time-1_small

Az építmény Nick Sweetman ötlete alapján épült egy-egy apróbb módosítással, tehát nem teljesen saját építményről van szó, de nyilván a kockák mögé senki sem lát be, vagyis az építési technika és a tervezés az én saram. Maga a bár minifigurák nélkül 620 elemből épül fel, amelyhez plusz 60 elemet ad hozzá a karácsonyfás-izzósoros kiegészítés, valamint a karakterek és a kiegészítők is kitesznek mintegy 100 elemet.

LEGO Zombie Bar at Christmas Time-2_small

LEGO Zombie Bar at Christmas Time-3_small

Maga az építés nem okozott nehézséget, bár összeszerelési útmutató hiányában LDD alapján dolgoztam, és egyes helyeken jobban kellett figyelni, mint egyébként, de nagyon élveztem az építési folyamatot. Tanultam egyet, s mást, és nem hinnétek, de a csupasz bár megépítése volt a legegyszerűbb. Az igazi kihívást a csempék lerakása okozta, mégpedig azért, mert a minifigurák egyik lába rögzítve van a padlóhoz, azaz egyetlen óvatlan mozdulat nem elég ahhoz, hogy minden szereplő ledőljön, mint a dominó. Nem hinnétek, de közel 150 darab 2×2-es csempéből áll össze a padló.

LEGO Zombie Bar at Christmas Time-4_small

LEGO Zombie Bar at Christmas Time-5_small

LEGO Zombie Bar at Christmas Time-6_small

A másik kihívást az ételek, kiegészítők berendezése jelentette, amelyek már nyilván nem igazán teszik lehetővé, hogy fixen álljanak, hiszen egy jelenetet kellett megrendeznem. Aztán arról majd nyilatkoztok ti, hogy ez hogyan sikerült, mennyire jön át a pillanatkép mondandója. A kiegészítőkről tudni érdemes, hogy három elemet leszámítva 100% original LEGO alkatrészeket használtam. Az egyik nem teljesen gyári elem a LEGO in space since 1978 felirat, ami egy évtizedekkel ezelőtt megjelent készlet egyik eleme, így az ára meglehetősen borsos. A saját tervezésemnek és a nyomdász ismerősömnek köszönhetően viszont megszületett az eredeti tábla hasonmása. A másik két elem a hűtőben lévő két borosüveg, amelynek címkéi szintén saját készítésűek.

A SZEREPLŐK:

Vagyis a minifigurákról érdemes tudni, hogy elég sok egzotikus elemet kellett beszereznem, hogy megalkossam a képeken látható karaktereket. Nem volt könnyű dolgom a világos és sötétszürke kézfejek beszerzésével sem, bár azt már korábban is tapasztaltam, hogy a zombiépítés nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik. Nyilván, ha valaki úgy épít zombit, hogy egyetlen fotóra beteszi a kézfejeket, annak könnyű dolga van, de nekem minden egyes eddig felbukkant karakterem megvan külön-külön. Összesen tizenhat zombi tartózkodik a bárban, amikor megérkezik a texasi keménylegény a majmával együtt, hogy rendet tegyen. Kérdés, hogy sikerül-e elbánniuk ennyi élőhalottal. A majomnál utólag jött az ötlet, hogy kicseréljem az alap sárga kézfejeit testszínűre, de így ez is nagyon állat lett. A bárban a majmommal együtt összesen hat állat tartózkodik.

LEGO Zombie Bar at Christmas Time-7_small

Remélem tetszett az építményem, hamarosan megvalósulnak további projektek is. Stay tuned!

2015-12-26