Most épült: LEGO Szörnytorony

2015, hírek

Ahogyan azt ígértem az előző posztban, a Halloweenozés LEGO témában tovább folytatódik, így engedjétek meg, hogy bemutassam ezt a saját fejlesztésű LEGO Szörnytorony építményt, amelyet egy flickren talált fotó ihletett. A Monster Fighters téma rajongói bizonyára felfedezték, hogy a színhasználatot onnan származik, és egy nagyon különleges toronyról van szó.

LEGO Szörnytorony_szörnyek

A figurákat leszámítva 452 elemet használtam az építés során, és három különböző beállítással készítettem a fényképeket. Mielőtt a karakterekről írnék, ejtek pár szót magáról a toronyról. Lehetne akár Drakula torony is a neve, de mégis inkább a LEGO Szörnytorony mellett döntöttem, ami a többszereplős a beállításnak köszönhető. A két koporsófedél kicsit kriptás képet fest a toronyról, a középső vörös-zöld üveges rész pedig tovább emeli az összképet. Azonban a legnagyobb kihívást nem is az üveges rész, hanem a tetőszerkezetben elhelyezett vámpírfogak jelentették, ami külön háttérvilágítást kapott.

LEGO Szörnytorony-1

A tervezőprogramban minden olyan egyszerű, és ismét előbukkant egy hiba, ami ott nem látszott. A tetőszerkezet alatt több helyen alá kellett támasztani, ami nyilván nem nagy kaland, viszont a világítás hátul középen nem működik. Egy piros fényű LED kockát használtam, aminek brutálisan nagy fénye volt, így azt oldalra kellett helyezni, és átépíteni a tetőszerkezet hátsó részét. Így kevesebb fény jut középre, nagyobb a hatás, viszont hátulra ebből semmi sem szűrődik ki. A képeken még fogjátok látni, hogy az üvegablak mögött elhelyeztem két vámpír miniszobrot, ami remek kiegészítő. A torony hátsó része szándékosan nem lett lefotózva, megmarad kulisszatitoknak, de egyébként nem lett berendezve épp ebből kifolyólag.

LEGO Szörnytorony-2

LEGO Szörnytorony-3

LEGO Szörnytorony-4

LEGO Szörnytorony-5

LEGO Szörnytorony-6

LEGO Szörnytorony-7

Első generáció megalkotásához rendelkezésemre állt egy LEGO Studios Drakula, ellenben Frankenstein szörnye abból a szériából nincs meg, így egy gyűjthető figurával próbáltam ellensúlyozni ezt a csorbát:

1_first generation

2_first generation

Az úgynevezett második generáció teljes egészében Monster Fighters figurákból áll, ahol a főszerep Lord Vámpíré és Frankenstein szörnyéé, aki egy zöld fejű szörny a laboratóriumos készletből.

3_second gerneation

4_second gerneation

A harmadik generáció esetében megint fura dolog állt elő, hiszen az új Scooby Doo készletek legnagyobbjában elérhető egy vámpír figura, aki egyébként Bob Oakley, de erről most nem veszek tudomást, ő a legújabb LEGO vámpír minifigura, és kész. Mellé is kellett egy segéd, aki szintén egy Frankenstein által alkotott szörny, és vele is a Monster Fighters szériában találkozhattunk, aki egyébként a Kísértetház komornyikjaként teljesít szolgálatot.

5_third generation

6_third generation.jpg