Most épült: Partihard, avagy LEGO Szörnyparti

2015

Elkészültem a következő projektemmel, ami eredetileg LEGO Partihard néven futott, de végül LEGO Szörnyparti lett belőle, hogy jobban felismerhető legyen. Nem annyira nagy készletről van szó – ha szabad így neveznem -, mert mindössze 550 elemből áll, de ebben nincsenek beleszámolva a figurák.

partihard_00

Április végén kezdtem el megtervezni LDD-ben, és május negyedikére vált véglegessé a Partihard, a napokban pedig meglett minden hozzá szükséges elem is, így elkezdődött az építkezés. Ebből a szempontból mindig kockázatos LDD-t használni, mert keletkezhetnek olyan rések, amelyek csak az építés során derülnek ki. Ennél is volt ilyesmi, főként a hátsó alsó szerkezetnél kellett beiktatni némi ‘fixálást’, és a LDD generált összeszerelési útmutatója továbbra is csapnivaló, már-már használhatatlan. Ennek kiküszöbölésére nem maradt más megoldás, mint elővenni a LDD-t, és az alapján felépíteni ezt a lépcsőházat, ami egy jövőbeli projektem egy hatod részét fogja képezni.

Mint tudjátok, LEGO szörnyrajongóként ez amolyan kötelező darab, és akár egy Monster Fighters szettnek is elmenne, bár a figurák miatt elég brutális lenne az ára.

partihard_02

Az építés során rengeteg kihívást kellett megoldanom, és nem mondom azt sem, hogy pofonegyszerű volt felépíteni, mert akkor hazudnék. A 16×16-os alaplap eleve nem túl nagy, de azért remekül beépíthető, és sikerült rá egy impozáns szerkezetet felhúzni. Kulisszafotók is készültek, de csak néhány, a poszt végén azokat is átgörgethetitek, de nem is feltétlenül szeretném minden apróságról lerántani a leplet.

partihard_01

A szörnyparti helyszíne azért remek, mert bármilyen figurákkal belakható, és tetszés szerint berendezhető kis átalakításokkal. A falra fellógatott képeket a 10228-as készletből kölcsönöztem, és mint látjátok középen, Quinton Steele feje lógatásra került, de nem kizárt, hogy idővel összebarátkoznak a szörnyek és vadászaik.

partihard_04

A csillár megépítése szintén hatalmas kihívás volt, mert elég aprólékos, és részleteiben gazdag fényforrásról beszélünk, amire Farkas kolléga már fel is csimpaszkodott az iszogatás hevében. Ennyit hát a LEGO Szörnyparti projektről, de nyilván bármilyen kérdésetek van, állok rendelkezésre.

partihard_06

partihard_07

partihard_08

partihard_09

partihard_10

partihard_11

partihard_12

partihard_13

partihard_14

partihard_15

partihard_03

partihard_16

partihard_17

2015-09-11