Most épült: LEGO Hot Rod, avagy Drakula akcióban

első kép, kikockázva

Néhány héttel ezelőtt, nagyjából az új Mad Max-film premierje tájékán kezdtem el dolgozni a LEGO Hot Rod projekten, amelyből az alábbi járgány sült ki. Ezúttal több helyről ollóztam össze ötleteket, de az alkatrészek zömét a 9467-es készlet, a Szellemvonat szolgáltatta.

Ami magát a hot rodot illeti, nincs nagy alkatrészigénye, hiszen figurástul – zombi nélkül, aki valahogy odakeveredett, magam sem értem… – mindössze 110 darabot nyom, és a Monster Fighters rajongók hamar összerakhatják maguknak. A széria vonalát tökéletesen viszi tovább, ezért kaptak nagyobb hangsúlyt a csontok a kerekeknél, elől, és a hátsó szárnyak is elég mókásan mutatnak.

Játszás szempontjából nem egy stabil szerkezet, ám annál értékesebb, hiszen az első futóműve elég egyedi, de a hátsó sem megy ötletért a szomszédba. Mondjuk, részemről sohasem az volt a cél, hogy ezzel tekeregjek a szobában, mindenesetre már egy-két hete ékes dísze asztalomnak.

A figura, amelynek alapjait a széria Drakulája adja, kapott egy punk sérót, hiszen kellett egy olyan sofőr, aki megfelelően illik ehhez a vashoz, és úgy gondolom, a rocker nadrágos Drakulaszerzet megteszi. Szintén nem előnye az autónak, hogy csak az egyik oldalfalat levéve megoldható a figura ki-beszállása, de ez szintén nem volt lényeges opció a tervezés során. Röviden ennyit hát erről az építményről, remélem tetszett, és hamarosan jelentkezem a következővel.

LEGO_hot_rod_01

LEGO_hot_rod_02

LEGO_hot_rod_03

LEGO_hot_rod_04

LEGO_hot_rod_05

LEGO_hot_rod_06

LEGO_hot_rod_07

LEGO_hot_rod_special_features_01

LEGO_hot_rod_special_features_02

LEGO_hot_rod_special_features_03 LEGO_hot_rod_special_features_04

LEGO_hot_rod_special_features_05

LEGO_hot_rod_special_features_06

Cimkék:
2015-06-30