Kikockázva: Legoland Deutschland

2015, kikockázva

Épp egy héttel ezelőtt vasárnap hajnalban útra keltünk, célunk pedig a Legoland Deutschland volt, vagyis a németországi Legoland, ami Münchentől nem messze található. Eredetileg a dánt néztük ki, de kissé elrémisztett a szűk egy napos autóút, bár odafelé így is tizenhárom órát autóztunk, viszont megérte!

DSC_1951

Két napos jegyet vásároltunk, a szállásunk pedig az egyiptomi témájú kis faluban volt, ahol zajlott az élet annak ellenére, hogy az időjárás nem volt a legkedvezőbb. A becsekkolást és útmutatást követően elfoglaltuk a kis bungalónkat, ami ugyan pici volt, de erre a két napra minden megvolt benne, amire csak szükségünk volt. Két hálószoba, fürdőszoba, tévé, amit egyszer kapcsoltunk egy öt percre, és egy mini hűtő. A kipakolást követően várt minket egy vacsora a dzsungel büfében, amivel jól laktunk, aztán pedig kicsit sétáltunk a falunkban, ahol naaaagy sárkányos vár és egy kisebb is helyet kapott. Több lehetőség is nyílt arra, hogy a kiskorúak elfoglalják magukat: volt játszótér, kalandpark részleg, homokozó, mászóka, és a shop is nyitva van este kilencig, hogy mindenki kedvére vásárolhasson. A szobában természetesen különféle LEGO építmények is helyet kaptak, de hát ez a minimum.

DSC_1958

Másnap a felkelést követően átmentünk ismét a dzsungel büfébe, és svédasztalos reggeli keretén belül toltunk egy kis üzemanyagot magunkba, hogy jók lehessünk a parkban. Ez volt az egyik legizgalmasabb rész, megérkezni a hatalmas Legoland Deutschland felirat alá, és beállni a több tízméteres sorba. A meglepetés most jön: ez a mennyiségű ember kábé három-négy perc alatt elfogyott, és már bent is voltunk a parkban. Azonban odabent ért minket egy kisebb fajta meglepetés, ugyanis ezen a hétfői napon épp szünetelt az express pass szolgáltatás, amelynek az a célja, hogy minél hamarabb sorra kerülj az általad kiválasztott szórakozó egységen. Ez kissé felpaprikázott minket, de később sikerült tisztázni a dolgot, és elméleti síkon visszakapjuk az erre elköltött eurónkat. Nyilván ez így korrekt. A park elején hatalmas LEGO városkák fogadnak bennünket, amelyekben zajlik az élet, ugyanis több minden motorizálva van benne: mozgó daruk, autók, repülőterek, malmok, és még sorolhatnám. Valahol a legdurvább szerintem a hatalmas Allianz Aréna volt, amelyben töménytelen mennyiségű minifigura kapott helyet.

DSC_2009

Első utunk a kisvonathoz vezetett, ami nagyjából végigvitt minket a parkon, így átláthattuk, hogy merre is érdemes elindulni. Kicsinek nem mondanám a parkot, de egy nap alatt simán bejárható, viszont két nap az optimális, hogy mindent kipróbálhasson az ember, és mindennel eltölthessen annyi időt, amennyit éppen szeretne. A következő csalódás akkor ért, amikor a LEGO Friends shopot zárva találtuk… még a következő napon is. És, ha már csalódások, akkor a parkban több stand is zárva volt, amit nem is tudtunk hová tenni, hiszen a nyár kellős közepén vagyunk mondhatni. Persze akkor még meg sem említettem, hogy a Star Wars shop sem volt nyitva. Megtörténhet ilyen? Ej-ej… és, aki csak ezért látogatott volna ide például?!

DSC_1998

Következő utunk egy lovas körpályához vitt, amire természetesen csak a kiskorút neveztük be, aki nagyon élvezte, hogy lovon ülhet, és még csak fáradoznia sem kell. Utána ellátogattunk a kastélyhoz, ahol meg lehetett próbálni kihúzni az Excaliburt, de nyilván nem volt egyetlen olyan erős ember sem a vidéken, akinek ez sikerült volna. Már-már Mjölnir-érzésem támadt. Fölöttünk borongott az ég, napunk nem sok volt, de kedvünket ez nem vette el a mókázástól. Aztán felültünk egy ismét körpályán közlekedő, magasra épített kisautóba, ami amolyan Miss Daisy sofőrje téma 100 év fölöttieknek, mert a tempó az kábé kettő. Ettől függetlenül nem volt rossz ez a hullámvasutazás, mert a kilátás pazar felülről, és nem csak a természet lágy ölét lehetett végigpásztázni, hanem a parkra is remek rálátás nyílt.

DSC_2043

No, itt nagyjából dél magasságában beütött a krach, ugyanis elkezdett esni az eső, amiből hamar zuhogó vízáradat lett, így útra is kéltem, hogy hozzak a család másik két tagjának és jómagamnak egy esőkabátot. Ebben már semmi sem állíthatott meg bennünket, ugyan picit fáztunk, de még mindig megvolt a kedvünk, hogy jól érezzük magunkat. Barangolásunk során betévedtünk egy sátorba, ahol akciós LEGO-kat lehetett vásárolni. Volt néhány ömlesztett kockakonténer is, amelyben a gyerekek fejjel álltak, és kimérősen lehetett elemeket vásárolni válogatást követően, de rengeteg egyéb készletet és kiegészítőt is akciós áron kínáltak. Egyelőre csak két LEGO Friends nyereggel távoztam, amitől állati boldog lett a kiskorú.

003

Aztán meglátogattuk a LEGOLAND Atlantist, ami lényegében egy hatalmas akváriumlátogatás, de előtte kaptunk egy sötét teremben levetített kisfilmet. Utána jöhetett a körjárat, és a mókázás. Láttunk bohóchalat, ráját, cápát és csikóhalat is, de hatalmas vízbe űzött LEGO építményeket is. Gyönyörű volt, és abszolút kreatív, hogy egyetlen akváriumról beszélünk, melyet több szemszögből is megnézhetünk, és mindenhonnan másféle látványt nyújt. Ezt nevezem én leleményességnek! Jellemző egyébként, hogy a nagyobb látványosságokat követően egy shoppal zárul a részleg, ahol természetesen vásárlásra hívják ki a kedves odalátogatót. Ugye említettem a Friends és a Star Wars shopokat, de ezen felül van egy böszme nagy shop is, ahol aztán minden jót talál az ember, bár a LEGO Movie témát máris csak egyetlen kis shopban lehetett elérni (az Atlantisosban). Ha már vásárlásra invitálás, és shopok, akkor megemlíteném az egyes ‘céllövöldéket’ is, ahol kisebb-nagyobb nem LEGO plüssállatokra is szert lehet tenni. Mondjuk ezt épp nem értem, hogy ennek mi célja, de hát, ha így, akkor így.

DSC_2062

A kalózrészleget is meglátogattuk, ám az eső miatt nem neveztünk be egyik játszmára sem, de a környéket bejártuk, és láttunk sokféle érdekes építményt, amelynek javarésze LEGO-ból. Ez a részleg is csodás, különféle leleményes dolgokat valósítottak meg, és tényleg olyan érzés volt, mintha egy kalózöbölben lettem volna. Aztán elutaztunk Egyiptomba – legalábbis egy ilyen témájú részleg felé vettük az irányt, ami az egyik legjobb móka a parkban. Rövid sorban állást követően kis kocsikba szállítunk, és lézerfegyvert vettünk a kezünkbe, hogy az oda nem illő lényeket levadásszuk, és ezért pontok járnak. Lehet versenyezni tehát. Itt egyetlen ziccert hagytak ki a készítők, hogy ezeket a pontokat nem lehet valamilyen kedvezmény formájában beváltani a látványosságot záró shopban. Mekkora lenne pedig. Mondjuk néhány erős dolog is szembe jött velünk, például az, hogy 25 euróért előhívathatom a rólunk készült fotót… Azért ez így picit sokk bárhogyan is nézem.

DSC_2138

DSC_2150

Esik az eső? Sebaj, ott az esőkabát! Vizes lettél? Sebaj, van emberméretű szárítógép, amibe beállhatsz, és hipp-hopp megszáradsz. Ezt követően betévedtünk a korábban már említett hatalmas City Shopba, ahol aztán mindenki talál magának megfelelő készletet, csak a pénztárca bírja! A feltérképezés után a kisasszony repült egy keveset egy körben mozgó, karral irányítható repülőgépen, amit nagyon élvezett. És ezzel zártuk is napunkat közel öt óra magasságában. Bevallom, első napra ennyi bőven elég is volt, és még mindig azt gondolom, hogy sok minden belefért a rossz idő ellenére, és annak ellenére, hogy tényleg csak az első napról beszélünk.

002

Engem még egy dolog borzasztóan zavart: hogy nem volt wifi… Tudom, ne netezni menjek egy ilyen helyre, de azért néhány dolgot jó lett volna kikeresni. Illetve hazudok, a Hyundai részlegén volt wifi, csak épp nem működött még azután sem, hogy bluetooth-on keresztül letöltöttem a háttérképeiket…

Apropó, egyetlen helyet még elfelejtettem megemlíteni, ez pedig a Fabrik, ami a park egyik legnagyszerűbb része! Itt is egy kisfilmmel indul a móka, ami tényleg csak pár perces, és nem az időnkre utazik, aztán pedig végigvezetnek minket egy gyártósor részlegen, ahol megnézhetjük, hogy hogyan készülnek a kis kockák. Állatira élveztem ezt a részt, és hogy elmerülhettünk kicsit a kulisszák mögött. Természetesen itt is egy shoppal léptetnek ki bennünket, ami a Fabrik Shop. A Fabrik Shop tényleg az egyik legjobb hely, mert kimérős formában dobozokból összeválogatva vásárolhattam kedvemre. Kis mérleg, mindenki csekkolhatta az összeválogatott súlyt egy mérlegen, ami kiírta, hogy a kasszánál mennyi euróval lesz könnyebb a pénztárcád. Lehetőség volt minifigurák összerakására is egy kézbe tett eszközzel, de ha már hat figurát raktál össze, akkor kedvezményt is adtak. Ezt a shopot az első napon csak felmértük, másnap viszont kegyetlenül bevásároltunk.

DSC_2424

Az első nap végén ismét betévedtünk a dzsungel büfébe, ahol bevittük magunkba a vacsorát, aztán mivel az idő hideges volt, így nem vágtuk magunkat sétába, pedig a természet gyönyörű lágy ölén helyezkedett el a kis falunk, ami amolyan idilli közeg minden szempontból. Imádtam. De azért a játékterembe ellátogattunk nagy duzzogva, ahol lehetőség volt bowlingozásra, hoki-csocsóra (ez már valami!), léghokira, flipperre, és még pár apróbb játékra. Na meg a bár részleg is kínálta magát, de ezekkel nem igazán éltünk, viszont néhány gépet azért kipróbáltunk. Eljött az alvás ideje, következő nap találkozunk.

DSC_2225

És már meg is virradt a második reggelünkre, a keddi napra, ami egyben szomorú is, hiszen máris véget ért a kétnapos túra. Legalábbis egy része biztosan. A reggelizést követően visszatértünk a szállásunkra, összepakoltunk, majd kijelentkeztünk a recepción, és leadtuk a csomagjainkat, hogy ne az autó csomagtartóját nyomja, hanem biztonságos helyen legyen. Ezeket végül nem ugyanitt, a kis falu recepcióján, hanem a Legoland park recepcióján vehettük át, ahová átszállították őket napközben.

DSC_2243

Tehát a második nap a parkban fejezet is megkezdődik. Ismét kis sorban állást követően villámgyorsan bejutottunk a kapukon, sőt a helyi rendőrség még visszaszámlálást is tartott amolyan hype-keltés jelleggel. Jópofa volt! Ismét végignéztük a kockákból épült városkákat, és jó néhány fotó is készült, hogy legyenek emlékeink. Előző nap a Safari Tourt csak láttuk, de nem neveztünk be rá, azonban ezt sem hagyhattuk ki. Kisebb jeepbe szállást követően elmerülhettünk a vadon élő állatok világában. Láttunk zebrát, zsiráfokat, különféle madarakat, elefántokat, krokodilokat, majmokat, struccokat, kígyókat, gorillát, párducot és oroszlánt is. Persze mindegyik LEGO-ból készült.

DSC_2322

DSC_2327

Mivel előző nap nagy sikere volt az egyiptomi részlegen a lézerfegyveres játéknak, így oda visszatértünk két körre is, és rekordokat döntögettünk pontokat illetően. Majd a záró shopban vásároltunk magunknak három LEGO kulcstartót, amibe belegravíroztattuk a nevünket, ami újabb emlék a németországi Legolandból. Ebben a shopban rengeteg ajándéktárgy volt, gondolok itt bögrékre, kulcstartókra, rendszámtáblákra, stb.

DSC_2359

DSC_2361

DSC_2362

DSC_2363

Egy színház részleg is volt, ahol Indiana Jonest adtak elő, de ezt nem vártuk ki, és csúnya módon a LEGO Studiosba sem mentünk be, mert épp mindig rossz időben jártunk arra, azonban a mellette lévő dupla körhintaszerűségbe beültünk, ahol a gyomrom… hát… nem épp ez volt a kedvenc része, de azért túléltem. Még jó, hogy ebéd előtt voltunk! Ha már kaja, akkor ezúttal a parkban lévő Dino Grillt választottuk, ami a park egyetlen, nem önkiszolgálós étterme, ahol pincérek szolgálják fel a jobbnál jobb ételeket. Itt jegyezném meg, hogy az 50 euróért vásárolt négy étkezési kuponunk pillanatok alatt visszahozta az árát. Ha ide látogattok, ezt mindenképpen szerezzétek be, ha gazdaságosak akartok lenni.

DSC_2378

A Ninjago témának volt még vagány szerkezete, de azt nem mertem bevállalni, mert ki tudja, mi maradt volna a gyomromból. Pedig… tényleg állat volt! Ehelyett viszont beneveztük a kiskorút a Hyundai autósiskolába, ahol megszerezte első jogosítványát! Ezúton is gratula neki! Aztán a kisebb hajók felé vezetett utunk, ami amolyan Miss Daisy sofőrje a vízen, mert brutálisan lassú, de legalább irányítható, és ennek ellenére jó móka volt.

DSC_2408

És eljött a nap egyik legjobb része is, az alkatrészbeszerzés, bár előbb még visszalátogattunk az Atlantis shopba, az egyetlen helyre, ahol kapható volt Lego Movie témájú készlet, hogy beszerezzem Emmet emeletes kanapéját, ami egy régóta kinézett szett volt, és ez is egyfajta emlék lesz a parkból. Majd végül visszatértünk a mindannyiunk által legjobbnak tartott shopba, a Fabrikba, ahol elemenként vásárolhat az ember kedvére. Mivel előző nap feltérképeztem a felhozatalt, már kis listával érkeztem oda, így viszonylag gyorsan, félóra alatt sikerült is összeszedni a kellő alkatrészeket, figurákat, miegymást.

DSC_2376

Végül a recepciót céloztuk meg, ahol átvettük csomagjainkat, és némi fotózást követően a fő tábla előtt beültünk az autóba, és hazaindultunk délután három óra magasságában. A hazafelé utat letoltuk cirka tíz óra alatt, egy megállóval, míg odafelé tizenhárom órát vett igénybe az utazás, ami főként a vége tájékán kialakult másfél órás dugónak köszönhetően húzódott el ennyire.

Ennyi lenne hát a beszámolóm. Helyenként lehettem volna részletesebb is, de hát szorít az idő, és még az eheti híreket is épphogy sikerült pótolnom. Jövőre Dánia?! Na jó, csak vicceltem, de néhány év múlva szívesen ellátogatnék oda is. Most pedig jöjjön egy képválogatás, amit nem akartam a szöveg közé bezsúfolni:

001

004

005

DSC_1994

DSC_2007

DSC_2025

DSC_2072

DSC_2116

DSC_2128

DSC_2132

DSC_2163

DSC_2168

DSC_2172

DSC_2176

DSC_2178

DSC_2194

DSC_2207

DSC_2212

DSC_2288

DSC_2289

DSC_2293

DSC_2304

DSC_2310

DSC_2314

DSC_2321

DSC_2336

DSC_2366

DSC_2368

DSC_2370

DSC_2397

DSC_2425

DSC_2438

DSC_2446

Cimkék:
2015-06-28